30.9.2013

Ahvenanmaan pannukakku

Herkullinen kardemummainen Ahvenanmaan pannukakku
Keitin viime sunnuntaina kattilallisen riisipuuroa ja ajattelin jo siinä vaiheessa, että loput puurosta käytän johonkin jatkojalostettuna. Lopulta päädyin tekemään Ahvenanmaan pannukakkua, johon saa upotettua näppärästi riisipuuroa sekä lempimaustettani kardemummaa. Ihan parasta jälkkäriä, varsinkin tuon uuniomenahillon kanssa tarjoiltuna. Ahvenanmaan pannukakkuun voi käyttää myös mannaryyneistä keitettyä puuroa, mutta kardemumma on kuitenkin se tämän reseptin juju. Pannarin paistoin hillonkeiton jälkeen ja ruokaakin tuli uunissa laitettua, joten viime maanantaina viettämäni kesälomapäivä vierähti touhuten ihanien tuoksujen äärellä.

1 pellillinen

3 dl riisipuuroa
5 dl maitoa
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
½ tl suolaa
1-2 rkl kardemummaa
50 g  voita sulatettuna

Vispaa kananmunat ja maito keskenään, lisää jäähtynyt riisipuuro ja muut ainekset. Sekoita taikina huolellisesti ja anna turvota noin puolisen tuntia. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa kullanruskeaksi, noin 30 minuuttia. Tarjoile pannarin kanssa hilloa ja kermavaahtoa. 

Ihan älyttömän herkullista! Kardemumma on ihana mauste ja se sopii tähän todella hyvin. Riisipuuro tuo rakennetta, mutta ei hallitse liikaa. Kivaa vaihtelua perinteisen pannarin rinnalle ja mikä parasta, taas hävikki pienenee. Miten sinä olet jatkojalostanut riisipuuroa?

7 kommenttia:

  1. Ai että kun tää pannari on hyvää! :) Täytyy joku kerta tehdä tätä gluteenittomana! :) Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  2. Ole t muuten onnistunut ottamaan viimeisen päälle herkullisen kuvan.

    VastaaPoista
  3. Pörde, ollos hyvä!
    Miksu, kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Hitsin hyvää, söin kerralla melkein pellillisen.

    VastaaPoista
  5. Hei, kiitos tästä reseptistä, oli todellakin aivan uskomattoman hyvää! Linkkasin omasta blogistanikin tänne sinun reseptiisi, kun kerroin tätä ohjetta testanneeni.

    Teksti löytyy täältä: http://www.lily.fi/blogit/best-time-year/riisipuuroa-ja-ahvenanmaan-pannukakkua

    VastaaPoista
  6. Hei, todella hyvää pannukakkua. Onnistui hyvin myös kaurapuurosta.

    VastaaPoista
  7. Tämä on paras ahvenanmaan pannukakku -resepti, jolla olen koskaan tehnyt ❤ Vuosikausia jo ollut vakkarikäytössä, unohtunut vaan aina kommentoida 😄 Kiitos siis ihan parhaasta reseptistä! 😍

    VastaaPoista