23.6.2013

Maailman paras banaanikakku

Maailman parasta banaanikakkua!
Tämä ohje on ollut luotto-ohjeeni ihan lapsuudesta saakka. Ohjeen sain äidiltäni, joka on taas saanut sen ystävältään vuosikymmeniä sitten. Kakusta tulee ihanan mehevä ja maukas, säilyykin mukavasti ellei kerkeä huveta parempiin suihin hetkessä. Ja ohjeessa ei tarvitse vatkata, vaahdottaa tai sotkea montaa eri kippoa - ihan parasta! Arkistoblogissani olevassa ohjeessa on monen monta kommenttia, jossa ohjetta testanneet kertovat että ovat myös tykänneet kakusta. Ei siis voi olla pahaa, kannattaa testata! :) 

2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia

Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, sekoita joukkoon oman maun mukaan kanelia. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakku tummuu päältä kauniisti, älä säikähdä. Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, varsinkin jääkaapissa. 

Maailman parasta! Tämä on kahvikakuista ehdoton lempparini ja sitä tuleekin tehtyä mm. jouluksi ja silloin, jos kaapista löytyy jo parhaat päivänsä nähneitä banskuja. Oikeastaan mitä pilkullisempi banaani, sitä maukkaampi kakku. Tähän ohjeeseen muokkasin alkuperäisestä ohjeesta kahvikupin (kkp) vastaamaan desimittoja, kun huomasin että päivitettyä ohjetta kyseltiin vanhassa blogissa ja samoin vähensin rasvan määrää, 150g on sopiva (alkuperäisessä messevät 200g). Itse olen käyttänyt mittana pientä perinteistä kahvikuppia, ei mitään muumimukia. Ja koska tykkään säveltää keittiössä, antaa tämäkin kakku siihen mahdollisuuden. Kuohukerman voi korvata kermaviilillä, piimällä, ranskankermalla, jogurtilla tai maidolla. Olipa joku lukijoista kokeillut tehdä kakusta maidottoman ja munattomankin. Ja joskus olen muokannut ohjeen mokka-banaanikakuksi. Huom: kakku on myös taikinana ihan törkeän hyvää... ;) 

204 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä. Muutenkin sinulla on tosi kivan näköinen blogi. :) Olen tehnyt sinun ohjeellasi vaaleaa vuokaleipää. Siitä tuli huippuhyvää. Saanko laittaa reseptisi omaan blogiini, jos mainitsen, että se on sinun blogistasi? Linkitän sinut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Napsu85,

      tottakai saat linkittää reseptin :) tein muuten sitä leipää pienellä juustolisällä, pitääkin joku päivä kirjoittaa ohje tänne!

      Poista
    2. olipas hyvää

      Poista
  2. Tämä oli loistava ohje, lapsen rippijuhliin vetäisin päälle vielä porkkanakakkukuorrutteen. Tosin sen verran oli makeaa, että ihan pieninä suupaloina tarjoiltiin :D
    - Marika -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, siinä on yhdistynyt kaksi herkkua! Pitääkin joskus kokeilla, laittaa vähemmän sokeria ja paistaa muussa kuin tornivuoassa. Kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Tein joskus menneinä vuosina banaanikakusta munattoman, koska työn touhussa unohdin laittaa ne taikinaan:) Kakku onnistui aivan hyvin eikä munia korvattu millään. Tämä kakku onnistuu myös gluteenittomana eli vaihdetaan vain jauhot ja maistuu edelleen! Kiiots, kun muistutit tästä herkusta. Tämä kakku on hyvääää! Maukasta kesän jatkoa! Terttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, pitääpä itsekin kokeilla munattomana joskus :) miulla ei oikein ole kokemusta gluteenittomasta leivonnasta, joten hyvä kuulla että tätä uskaltaa kokeilla gluteenittomana. Jos vaikka joku asiakas kyselee. Kiitos vinkistä, Terttu!

      Poista
  4. Nam! Banaanikakku on kyllä aivan ihanaa ja olen itsekin tehnyt sitä tosin hieman eri ohjeella. :)

    VastaaPoista
  5. Jep, oma lemppari kahvikakuista :)

    VastaaPoista
  6. Leivon tätä matalassa vuoassa melkein jokaisiin juhliin ja lisään päälle tuorejuustokuorrutteen - todellakin maailman paras banaanikakku!

    VastaaPoista
  7. Laura, tuo onkin hyvä vinkki. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  8. Onhan tätäkin kokeiltava, tuorejuustokuorrutuksella ehkä!

    VastaaPoista
  9. Vaikuttaa herkulliselta, siispä kokeiluun menee. :) Minkä kokoiseen vuokaan olet kakun tehnyt? Näillä ainemäärillä ei ilmeisesti kovin suurta kakkua tule.. Heidi

    VastaaPoista
  10. Heidi, ihan perinteinen kakkuvuoka, mitähän ne ois, arviolta 1-1,5 litraa? Ei niitä jättikokoisia vuokia. Kakku on teeman ruokalautasella.

    VastaaPoista
  11. Kuulostaa ihanalta ja ajattelin kokeilla lähiaikoina. :) Kannattaako tähän laittaa ns. kakkuvehnäjauhoja vai "tavallisia" puolikarkeita vehnäjauhoja?

    VastaaPoista
  12. Mie olen käyttänyt ihan puolikarkeita, en ole noita "erikoisjauhoja" pahemmin koskaan harrastanut :) Pikkuleivissä korkeintaan. Toimii tämä ohje ihan millä tahansa!

    VastaaPoista
  13. En tiedä mitä tein väärin mutta kakku vaan paloi pinnalta ja sisältä ei kypsynyt tarpeeksi. Liian tehokas uuni varmaan tai jotain.

    VastaaPoista
  14. Ikävä kuulla, Markus! En kyllä osaa sanoa, muuta kuin et kannattaa tarkkailla paistojälkeä ja peittää pinta, jos tummuu liikaa. Tästä tulee mehevä kypsänä, mutta ei tietenkään raaka pidä olla. Kokeilehan uusiksi joskus, tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  15. Kokeilin ohjetta ja kakku lässähti ja jäi vähän raa'an oloiseksi. Onkohan jauhojen määrä riittävä. Vertailin sitten muihin ohjeisiin ja niissä jauhoja väh. 4 dl. Maku yes. Ei ole onneksi vieraita tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, kakku lässähti täysin. En suosittele tätä ohjetta!

      Poista
    2. Olen tällä reseptillä leiponut vuosikymmenien aikana jo varmasti satoja kakkuja eikä ole kuin kerran tai pari läsähtänyt - syynä väärin mitatut aineet :) Joten kyllä, tässä reseptissä on todellakin noin vähän jauhoja eikä se siitä lässähdä tai jää sen kummemmin raa'aksikaan. Myös banaanin koko vaikuttaa, joten sellaisia normaalikokoisia banaaneja on tässä käytetty, ei mitään kaupan suurimpia yksilöitä.

      Poista
  16. Kakku uunissa... ajattelin kuorruttaa mokkapalojen päällysellä!! Jännityksellä odotan... en oo käyttäny banaania taikinoissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvin käy mokkapalakuorrute kakkuun, mutta kokeilepas myös tuota suolakinuskikuorrutusta! https://cebicinkeittio.blogspot.com/2023/11/suolakinuskimokkapalat.html

      Poista
  17. Ohje ei voi olla oikein. Arkistoversiossa on 2,5 kkp vehnäjauhoja ja tässä 2,5 dl.
    Ei kai teema-kahvikuppisi vetoisuus voi olla 1 dl?

    VastaaPoista
  18. Hei

    Kakku on todella mehukas ja taikinavaiheessa melko löysä, joten kypsyys kannattaa varmistaa tikulla, sillä uuneissakin on vaihtelua ja banaaneissa myös. Kannattaa käyttää keskikokoisia banskuja, jos käyttää jotain hervottoman suuria niin sitten yksi sellainen vastaa kahta.

    Vehnäjauhojen määrä on oikein. Arkiston ohje sanoo, että 2kkp jauhoja ja kahvikupin vetoisuus on 1,25dl. Juuri mittasin. Se jauhojen määrä tosiaan on pieni, mutta riittävä. En tiedä missä on mennyt vikaan, itse olen tällä ohjeella tehnyt aina kuitenkin ja ei ole ollut ongelmia. Tosi ikävä kuulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku on loistava! Minulla vaan kakku nousee ensin komeasti, mutta sitten lässähtää. Missähän mahtaa olla vika?

      Poista
    2. Kokeile lisätä puoli desiä vehnäjauhoja taikinaan. Banaanin koko voi vaikuttaa, samoin nesteen määrä. Kakkua kannattaa paistaa reilusti, että pinta tummuu.

      Poista
  19. Juuri kehitysvammaisten asiakkaiden kanssa tehtiin kakkua, kun vaikutti riittävän helpolta toteuttaa ja kakusta tuli mielettömän hyvää! Kakun pinta on kyllä todella tumma, mutta ei maistunut palaneelta ja paistoaikakin oli tuon noin tunnin. Tikkua ei ollut, mutta kypsyyttä kokeilin vähän heiluttamalla vuokaa, että irtoaako vuoasta ja vaikuttaako kakku "hyllyvän" niin kuin allekirjoittaneen vartalontäytteet konsanaan. :) Nyt päätin viikonlopuksi tehdä kakkua kotiin, mutta leivontavaiheessa totesin että eipä olekaan ruokasoodaa! Lisäsin uhkarohkeasti 1 tl lisää leivinjauhetta (laiton myös 3 pientä banaania) ja ripauksen Drambuie-likööriä, joten noin 40 minuutin kuluttua nähdään menikö aivan mettään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että on ollut resepti käytössä heidän kanssaan!

      Poista
  20. Kakku tuli uunista ja on hyvää! :) Uunin alimmalla tasolla 55 min, 60 min ei varmaan sekään ois ollu liikaa. Soodan puute ei haitannut, toimi näillä mittasuhteilla tosi hyvin. Drambuie ei paljoa omaan suuhun maistunut, kun laitoin sitä vain noin 3 tl. Kiitos ihanasta ohjeesta!!

    VastaaPoista
  21. Kiitos maukkaasta ohjeesta! Tein perunajauhoista ja käytin kookoshiutaleita korppujauhojen asemasta.

    VastaaPoista
  22. Hei! Allekirjoitan otsikon, tämä todellakin on parasta banaanikakkua mitä olen syönyt! Pöydällä oli muutama, ei enää pilkullinen vaan kuoreltaan ihan musta banaani. Parasta kakkuainesta siis! Reseptin tein kakkupohjan tyylillä eli vaahdotin munat ja sokerin, lisäsin jauhot, banaanin ja sulatetun rasvan. Kömmähdys tuli siinä että unohdin tuon 8rkl nestettä (oli tarkoitus käyttää lapselta jääneet banaanijogurtit) mutta erinomaista tuli unohduksesta huolimatta. Tästä on nyt jo useita päiviä aikaa, nappasin juuri äsken jääkaapista palasen kahvin kanssa ja maku on edelleen ihan loistavan hyvä! Kakku ei ole ollut peitettynä jääkaapissa mutta se ei ole edes kuivunut yhtään. Kiitos erinomaisesta reseptistä!
    -Keittiökriitikko-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kärsii tehdä ilman nestettäkin kakun :)

      Poista
  23. Kiitos hyvästä reseptistä! Käytin sokerina Stevia-sokeria ja rasvana juoksevaa kasvisrasvaa, paistoaika n.45 min.
    Täytyy kokeilla tuota banaani-mokka-reseptiäsi. Kerroppa jokin kuohkea suklaakakku (kuivakakku) -reseptisi.
    Terkkuja Mamma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä kuulla, että toimii steviallakin.

      Poista
  24. Tänään iski kamala banaanikakun himo, ja nyt olen niin onnellinen, että löysin tämän ohjeen, jolla sain nautittavakseni todellakin maailman parasta banaanikakkua! Kiitos!

    ..Ja odottamattomana extrana tuli vielä tuo kakun hieman chewy pinta - taivaallista!

    VastaaPoista
  25. Oiii ihana resepti!! Lisäsin itse kakkuun hieman maitosuklaata paloiteltuna..oli niin hyvää! Nammm :)

    VastaaPoista
  26. Todella maukasta ja kuten sanoit helppo tehdä. Mökiltäkin löytyi aineet kun tähän ei mitään ns ihmeellistä tarvita, aivan loistava. Kiitos ohjeesta!

    Tiina

    VastaaPoista
  27. Tein näitä kaksi poikani jalisjoukkueen kakkumyyjäisiin. Nyt meinaan pyöräyttää yhden esikoiseni synttäripöytään. Suklaata ja saksanpähkinöitä vielä koristeeksi, niin kyllä kelpaa.

    VastaaPoista
  28. Todella herkullinen kakku! Tein ihan ohjeen mukaan ja lisäsin päälle vielä maitosuklaakuorrutteen. Kakku oli tekemistä seuraavana päivänä vielä herkullisempi, kaikki kelpasi vieraille ja kehuja tuli useampi :) Kiitos mainiosta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Sopii kyllä suklaakuorrute hyvin tähän :)

      Poista
  29. Ihana kakku! Tein rasvattomaan maitoon ja oli vain 100 gr margariinia, mutta silti niin hyvää, kosteaa, mehevää ja ihanaa! Mun mies on niin hulluna tähän että saisin tehdä uuden kakun joka päivä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin onnistuu maidolla ja voita vähentäen - alunperinhän tässä on ollut 200 g voita, jota olen jo vähentänyt :P

      Poista
  30. Elämäni ensimmäisen banaanikakun tein sillä sun vanhalla ohjeella ja kuuna päivänä en ole niin hyvää syönyt!!! Tämä on ihan ykkösohje, kakkua tulee tehtyä about kuukauden välein ja se on pakko viedä töihin, muuten sen syö huomaamattaan ihan yksinään :D

    VastaaPoista
  31. Tämä on kyllä ihan todella paras banaanikakku! Helppo ja niiiiiin hyvää. Taikinan olisin voinut syödä jo pelkästään, mutta piti päästä maistamaan kypsää kakkua myös :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla. On kyllä hyvää jo taikinana :D

      Poista
  32. Toooosi herkkua banaanikakkua tuli :) NAM!!

    VastaaPoista
  33. Tämä on kyllä helppo ja hyvä ohje, loistava vaikka lastenkin kanssa leipoa. Meidän mielestä oli ehdottomasti parempaa ihan tuoreena, vain vähän jähtyneenä, kuin jääkaappikylmänä seuraavana päivänä. Yli puolet kakusta meni lämpöisenä ihan vain maistellessa. :D
    Kiitos vain hyvän ohjeen jakamisesta!!

    VastaaPoista
  34. Ohje oli tosi hyvä, ripautin taikinaa hivenen suolaa ja osan vehnäjauhoista korvasin kaakaojauhon lopuilla ja kerma vaihtui kermaviilinpurkin pohjiin. Ei taida jäädä tekeytymään yhtään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ei ole yleensä jäänyt pitkäksi aikaa kakkua :)

      Poista
  35. Kiitos, maailman parhaa banaanikakun ohjeesta. Olen tuota ohjetta monesti käyttänyt, nyt ajattelin blogata omille sivuillekin.

    VastaaPoista
  36. Nyt olen saanut kakkuohjeen josta en luovu....KIITOS! Olen jo tutuille kertonut miten HELPPO tehdä ja NIIN HYVÄÄ. En tiedä miten voisi epäonnistua tämän kakun teossa. Ainoastaan uunissa paistokorkeus voi käräyttää tai jättää raa´aksi, mutta alatasolla paistettuna ONNISTUU.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! Paistossa olen ainakin itse huomannut, että pitää uskaltaa paistaa ihan kunnolla tummaksi, jolloin kakku on varmasti kypsää.

      Poista
  37. Minun kakusta tuli kamalan rasvainen :/ Maku on kyllä oikein hyvä!! Mutta mielummin kiskoo lusikalla, koska tuosta pystyisi melkein puristamaan voita..:O Mitenköhän se sillein?

    En ole mikään superleipuri ja halusin testailla vähän...:D (kuulostaa lupaavalta) .. jauhoin kurpitsan siemenistä jauhoa ja korvasin niillä osan vehnäjauhoista (vehnäjauhotkin olivat spelttiä) .. voisikohan sillä olla jotain merkitystä, osaatko sanoa? Sokerikin oli inkkarisokeria, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan kakku itsessään melko rasvaisen oloinen, mutta ei sen ihan NIIIIIN rasvainen pitäisi olla, että rasvaa irtoaa kuin pienestä kylästä. On varmasti eroa kurpitsansiemen"jauholla" ja speltillä tehtäessä, ne imevät varmaan nestettä/rasvaa eri tavalla kuin vehnäjauho ja turpoavat eri tavalla. Joten osasyynä voi olla nekin. Intiaanisokeriin vaihtaminen on varmaan ollut se vähiten vaikuttava osannen :)

      Poista
  38. Hei ! Jo kuudes tämän ohjeen mukaan tehty kakku uunissa. Helppo tekoinen ja herkullinen. Lapsenlapset haistavat kun mummi on banaanikakun tehnyt, ja haluavat heti maistiaisia.

    VastaaPoista
  39. Aivan ihana resepti, kiitos! Ehdottomasti parasta seuraavana päivänä hieman jäähdytettynä. Nam, todella herkullinen resepti, paras banaaninakun respti tähän mennessä!

    VastaaPoista
  40. Huippu hyvää kakkua tuli! Tästä tuli meidän uusi suosikki kahvipöytään. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  41. Kiitos, hyvä ohje js makoisa kakku :)

    VastaaPoista
  42. Mikä tarkoitus on soodalla, yleensäkin leipomisessa? Jos sen jättää pois, niin haittaako? En yleensä käytä koskaan soodaa missään, en osaa käyttää sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä jätä soodaa pois, koska se on kohotusaine!

      Poista
    2. Ruokasoodaa käytetään kohotusaineena silloin, kun taikinassa on happamia aineksia, kuten piimää, käytetty. Jos resepti sen sisältää, niin silloin kannattaa käyttää. Voi periaatteessa korvata leivinjauheella, mutta ei aina toimi samoin.

      Poista
  43. Hei! Otin juuri tämän herkullisen kuuloisen reseptin talteen ja aion kokeilla tänään. :) Kestääköhän kakku pakastamista?

    VastaaPoista
  44. Kestää hyvin pakastamisen :)

    VastaaPoista
  45. Hei, olen niin onneton leipoja, että kysyisin sinulta ainesmäärien suhdetta, mikäli teen banaanikakun kahden litran vetoiseen silikonivuokaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1,5 x resepti lienee silloin mainio määrä.

      Poista
  46. Onnistuu muuten myös täysin ilman rasvaa. Pehmeää ja mehevää silti. T. Hupsista-keikkaa ku unohtu

    VastaaPoista
  47. Tein ko. kakkua niin, että jätin kanelin pois ja tilalle kaakaojauhetta ja rouhittua tummaa suklaata. Paistoin pitkulaisessa vuoassa. Koristelin tomusokeriraidoilla ja suklaaströsseleillä. Tuli nätti kakku ja herkullinen. Ihana ohje, kun ei tarvitse vatkailla ja säätää... ;)

    VastaaPoista
  48. Heips! Tämä on tosi hyvää ja uskomattoman helppoa valmistaa :) Onko vinkkiä, voisiko vehnäjauhon korvata gluteenittomalla jauhoseoksella? Ajattelin, että jauhomäärä on sen verran pieni, että ehkä onnistuisi gluteenittomanakin mutta koska mulla ei ole kokemusta, niin kysyn josko sinulla olisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu hyvin gluteenittomana, olen tehnyt monen monta kertaa. Paras tulee kun laittaa jauhoista puolet kaurajauhoa ja puolet vaaleaa jauhoseosta ja 1tl psylliumia.

      Poista
    2. Tähän löytyy myös gluteenittomaksi käännetty resepti :) https://cebicinkeittio.blogspot.com/2020/05/gluteeniton-banaanikakku.html

      Poista
  49. Olen itse käyttänyt mantelijauhoa vehnäjauhon tilalla ja on tullut herkullista joka kerta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Olen itsekin tehnyt näin, toimii oikein hyvin! :)

      Poista
  50. Kiitos mahtavasta reseptistä! Tätä tehty jo useamman kerran ja aina vie kielen mennessään :)

    VastaaPoista
  51. Oli hyvää, tein eilen. Juuri nyt uunissa versiot, joihin laitoin vähemmän rasvaa ja enemmän jauhoja. Katsotaan miten onnistuu :-)

    VastaaPoista
  52. Ihan mielettömän hyvää!!!! Tätä on tehty jo kaksi kertaa ja joka kerta hävinnyt parempiin suihin jo lämpimänä :D Kiitos ohjeesta! Linkitin sinut blogiini :)

    VastaaPoista
  53. Testattu on ja erittäin hyvää tuli. Nesteenä käytin piimää (120 g) ja koostumuksesta tuli erittäin hyvä ja pehmeä. :)

    VastaaPoista
  54. Kokeilin, on nyt uunissa. Ainakin taikina maistui taivaalliselta. Lisäsin vähän raakakaakaojauhetta.

    VastaaPoista
  55. Tein mielettömän hyvää bsnaanikakkua ohjeellasi. Tein vain pienen lisäyksen, ruokalusikallinen kookoshiutaletta. Ai että, oli piste iin päälle

    VastaaPoista
  56. Olen tehnyt tätä jo varmaan 10 kertaa, aina onnistuu. Teen matalalle uunipellille ja koristelen sulatetulla suklaalla. Reseptiä olen jakanut ties kuinka monelle - kiitoksia siis alkuperäisen reseptin jakajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! Tuunaus kuulostaa hyvältä.

      Poista
  57. Herkullista oli! Tosin jäi vuokaan osittain kiinni, vaikka laitoin korppujauhoja parhaani mukaan. Ehkä silikonivuoka toimisi paremmin. Paistoin 175 asteessa, niin paistui tasaisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie paistan kaiken aina vanhoissa alumiinivuoissa, en välitä käyttää siliokonivuokia. Mutta onnistuu ne silikonisissakin. Kunnon voitelu ja jauhotus ja sitten 10min antaa kakun levätä ennen kumoamista, niin yleensä kaikki irronnut kunnolla.

      Poista
  58. 3 kertaa olen tehnyt, 2 eri uunissa ja joka kerta kakku on noussut upeasti ja sitten lässähtänyt ihan kasaan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas ikävä kuulla. Kokeile lisätä puoli desiä jauhoja taikinaan.

      Poista
  59. Laila Joensuun kupeesta21.11.2016 klo 17.44

    Otin just uunista kyseisen kakun. Hiukkasen lisäsin jauhoa, vähensin sokeria puoli desiä ja kermaa vähensin tilkkasen. Paistoin n.185 asteessa alatasolla. Ei tummunut pinta. Taikina oli hyvää, eikä ollut löysää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu hyvin niinkin! Minusta tosin on lähes parasta se vähän tummunut ja sitkeä pinta :D

      Poista
  60. Laila Joensuun kupeesta22.11.2016 klo 7.38

    Kakku on todella hyvää! Tulee syötyä enemmän kuin laki sallii. Kiitos reseptistä Cebic! Mie tienki tätä ussein!

    VastaaPoista
  61. Kakku uunissa, pienehkö pitkulainen vuoka ja 8 tähdenmuotoista muffinia silikonimuotissa. Käytin gluteenittomia jauhoja, lisäsin hiukan tummaa kaakaojauhetta. Taikina maistui hyvältä. Ja sulatettu voi unohtui kattilaan ... Tuula

    VastaaPoista
  62. Tää on niin parasta, kaikki kehuu aina ja kakku häviää hetkessä parempiin suihin! Nytkin jouluksi tein version missä jouluisia mausteita kanelin lisäksi mm neilikkaa, kardemummaa, pomeranssia... Myös pähkinöitä murskasin joukkoon :) Kiitos ihanasta reseptistä!
    -Jaana

    VastaaPoista
  63. Kiitos tästä ihanasta reseptistä! :) Tästä on tullut ehdottomasti käytetyin kahvikakkureseptini ja valmista kakkua löytyykin jääkaapista lähes aina.
    Lisäsin reseptin myös omaan blogiini, ja linkitin toki sinun blogisi mukaan postaukseen. http://kaikkeajahyvaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  64. Tämä kakku on ollut meillä nyt lempparikakku jo jonkun aikaa. Muuten en erityisemmin leivo, mutta tämä on niin helppo ja kaikki tykkää! Itse käytän kerman sijasta vahvaa kahvia ja sokeria laitan kakkuun vähemmän, semmoisen 1,5dl. Rinkulavuokaan teen 1,5 kertaisena. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, laitan usein kakkuun 1-2tl psylliumjauhetta. Parantaa rakennetta.

      Poista
  65. Ihan huippu kakku! On niin helppo ja nopea että tästä on tullut vakioleivonnainen kaikenlaisiin myyjäisiin yms...Taas yksi uunissa rotinoiksi viedäkseni. ��

    VastaaPoista
  66. Tein tätä kakkua viimeksi maidottomana kun vaihdoin margariinin maidottomaan ja kuohukerman kaurajoguttiin ja hyvää tuli! Töissäkin jo tietävät saavansa herkkuja kun kotona banaanit mustuvat. Tämä on tosiaan paras ja ehdottomasti helpoin!

    VastaaPoista
  67. Oli todellakin hyvää �� Tein gluteenittomana ja teinikin kysyi "miten tää voi olla näin hyvää?" Eka kakku meni ekana iltana.

    VastaaPoista
  68. Heippa!
    Kiitos reseptistä. Olen muokannut siitä gluteenittoman ja vegaanisen version. Kananmunan voi korvata chia-siemenhyytelöllä (1osa Chia+2-3osaa vettä. Kookosöljy toimittaa öljynvirkaa oikein hyvin, ja kookos-tai hampunsiemenkerma (manteli, cashew tms...) korvaa lehmäkerman.
    On onnistunut joka kerta ja aina maistuu
    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä chiageeli onkin hyvä idea! Joskus mietinkin, että pitäisikö sitä kokeilla kananmunan tilalla - koska tämä toimii ihan vain nekin pois jättämällä.

      Poista
  69. Kymmeniä kertoja tätä ihanaa herkkua olen tällä ohjeella tehnyt <3 ainoa muutos on gluteenittomat jauhot <3 ainakin laila jauhoilla ( toki ilman korppujauhotettua vuokia). Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Hyvin onnistuu gluteenittomanakin, itsekin olen tehnyt tästä muunnoksen https://cebicinkeittio.blogspot.com/2020/05/gluteeniton-banaanikakku.html

      Poista
  70. Kiitos, nyt 6 kakkua tehtynä :) Paistoaika omassa uunissa on 45 min. Kohoaa ihanasti vuuassa mutta lässähtää kuitenkin aina paiston loppuvaiheessa, kakut ovat myös aika matalia vaan eipä haittaa koska maku sitäkin parempi. Ehdottomasti jatkoon <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ne kaikki lässähtää, niin kokeile lisätä pikkuisen jauhoja, noin puoli desiä, taikinaan lisää :)

      Poista
  71. Eilen työkaveri tarjosi läksiäisissään tätä kakkua. Parasta banaanikakkua ikinä, ei yhtään mullan tai ylibanaanisen makuista kuin ne muut. Ja kiva että ohjeeseen on vaihtunut kkp:n sijaan desit. Arkisto-ohjeessa vielä oli Susa versioinut ilman munatoint ja maidotoint, siit mie piän. Pittää kokkeilla! t: Ralle Ryökäle

    VastaaPoista
  72. Leivoin taas tätä ihanaa kakkua, hieman puutteellisin tarvikkein tosin. Banaaneja ei ollut kuin yksi, ja kerman korvasin purkilisella viiliä. Kakusta tuli täydellisen herkullista :)

    - Mari

    VastaaPoista
  73. Tätä kakkua tulee tehtyä usein koska on todella nimensä veroinen; maailman paras 😊. Onnistuisikohan tämä myös muffineina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla! Onnistuu hyvin muffineina - vähän korkeampi paistolämpötila ja uunissa n. 15 min lienee sopiva aika :)

      Poista
  74. Tämä ehdoton suosikkini ja nyt ei mene roskiin banaanit!! jos tummuu ja en kerkeä leipomaan tätä niin laitan pakkaseen odottamaan! Huomenna isot juhlat tulossa ja pakkasesta oli hyvä ottaa banaanit kakkua varten! Käytän Tupperwaren tuotteita ja niillä helppo tehdä tämä. Isoon kakkuvuokaan menee tämä annos kaksinkertaisena ja laskin paistolämpötilaa 150 asteeseen ja annoin olla reilun tunnin uunissa! Nams, helppoa ja hyvää! Ai niin, lisään vielä neilikkaa tai piparkakkumaustetta kanelin lisäksi ja sokeria vähennän ja käytän mitä sokeria milloinkin: kookos, fariini, ruokosokeri... ja nyt juhliin tein viljattoman ja laktoosittoman version. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti juhlanne ovat onnistuneet :) Mitä käytit viljattomaan kakkuun?

      Poista
  75. Tämä on kyllä kestosuosikki! Fiiliksen mukaan muokkaan - omaan käyttöön teen maidottoman soijamaidolla/kaurakermalla, ja toisinaan sekä gluteenittoman että maidottoman. Usein käytän sokerina puolet fariinisokeria ja joskus olen tehnyt päälle kinuskikuorrukkeen (makeusvaroitus! :D ). Kinuskikuorrutteen teen alpron soya vispikermasta ja fariinisokerista (netistä löytyy hyvä ohje) ja sitten käytän mokkapalojen kuorrutteesta napattua tomusokeria, jolla kinuskikastikkeesta saa tehtyä jähmeän kuorrutteen. Nam nam nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä muokkaukset! Suolakinuskikuorrute olisi kanssa ihana tämän kanssa :)

      Poista
  76. Kokeilin tehdä tämän gluteenittomana ja kokemuksesta tiedän että tarvii enemmän makua niin paistoin banaanit ensin pannulla voissa ja ruskeassa sokerissa. Uskomattoman hyvää. Lisäksi tupsautin hiukan kardemummaaa (kun ei kanelia ollut). Kakku ei kohonnut ihan niin hyvin kun toivoin, mutta pistetään lisääntyneen kosteuden piikkiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ihan oikein arvioitu, tuo voissa paistaminen lisää kosteutta, joten ehkä pieni määrä jauhoja voi olla tarpeen. Mutta on kyllä varmasti ollut hyvää!

      Poista
  77. Huippu hyvä kakku. Love it!♡ Tänään uskallauduin kokeilemaan korvaten vhj kaakaojauho/perunajauhoseoksella. Taikinan maku oli ainakin loistava, ehkä vähän löysempi kuin yleensä, mutta katsotaan mitä uunista tulee. Kiitos hyvästä ja helposta reseptistä!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistui perunajauhoversiona, tätä en olekaan itse kokeillut vielä :)

      Poista
  78. Vaihdoin vanilliinin vaniljaan ja kanelin juuri jauhettuun kardemummaan sekä kerman turkkilaiseen jogurttiin, tästä kakusta tulee ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, sama homma. Käytännössä käytän aina vaniljaa enkä vanilliinia :) Kakkuun voi nakella niitä mausteita ja nesteitä, mitä löytyy.

      Poista
  79. Tajuttoman hyvää! Lämpöisenä maisteltiin. Aina pitää vähän säätää....puolet sokerista fariinisokeria, 1tl kardemummaa, 1tl kanelia, ripaus suolaa, muuten ohjeen mukaan. Helppoo ja nopeeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin, ihan ehdottomasti tätä reseptiä voi ja pitääkin säätää! Miekin heittelen sekaan milloin minkäkin sokeripussin loput ja mausteitakin on tullut kokeiltua laidasta laitaan. Kerma on korvattu kahvilla, sekaan on eksynyt kaikkea pähkinöistä, manteleista ja suklaahipuista lähtien.

      Poista
  80. On kyllä paras banaanikakku resepti. Usein on tehty joko ohjeen mukaisesti tai sitten taikinaan on lisätty hieman suklaahippuja. Aina yhtä hyvää! Mietin nyt kuitenkin, että voisiko tämän tehdä munattomana? Muutamassa kommentissa luki, että kananmunat unohtuivat taikinasta, mutta kakku onnistui silti. Kananmunien unohtuminen ei vaikuta esim. kakun kuohkeuteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mukava kuulla! Tämä on omakin lempparini ihan ehdottomasti! En ole itse koskaan munattomana tehnyt, mutta kerta moni muu on onnistunut sillä tavalla, niin miksipä ei. Banaaniahan käytetään munankorvaajana monesti munattomassa leivonnassa, joten sen takia ei varmaan hirveästi haittaa niiden pois jättäminen. Kokeile ihmeessä!

      Poista
  81. sama kokemus täällä kuin monella muullakin, kohoaa ja lässähtää.. tein kaksi erilaisiin vuokiin.. näillä kokemuksilla seuraavaan kertaan laittaisin enempi jauhoja, vaikuttaa kovin rasvaiselta ja kostealta vaikka kypsää.. makua en ole vielä testannut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, aika hassua kuinka sama resepti käyttäytyy eri tavalla eri keittiöissä. Itselläni kakku ei ole ikinä lässähtänyt, vaan on pitänyt muotonsa oikein mainiosti. Voin määrän voi tiputtaa 100g:n halutessaan. Alkuperäisessä reseptissä se on ollut 200g, joten jo blogissa näkyvään sitä on vähennetty. Mehevä tämä kakku on aina, mutta tuolla reseptillä se ei lässähdä tai ei ainakaan pitäisi. Sen verran paljon sitä on kerennyt tehdä elämänsä aikana, että tiedän :)

      Poista
    2. Itsekin tehnyt gluteenittomana monet kerrat, eikä mitään lässähdyksiä tai puutetta maussa. Banaanit pitää olla kunnolla kypsiä ja TARKASTI mitata leivinjauheen sekä ruokasoodan niin ei lässähdyksiä tapahdu. Onnea leivontaan

      Poista
  82. Pakko kokeilla tämä!
    Olen ehdottomasti helpon leivonnan ystävä ��
    Onnistuukohan jos on juokseva margariini vai pitääkö olla "oikeeta voita/margariinia" sulatettuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voit käyttää sitä rasvaa, jota kaapistasi löytyy. Käytän itse leivonnassa ainoastaan oikeaa voita sen maun takia ja vaikuttaa joissain leivonnaisissa rakenteeseenkin :) Olen joskus tehnyt kakun öljylläkin ja onnistuu ihan silläkin!

      Poista
  83. Moi, pakko tulla kertomaan että jos leivotaan (lasten kans) niin 95% se on tämä. Ihana helppo resepti ja "kaikkea kaksi", joten saa kaksi leipuria molemmat laittaa munan ja sokerin jne. Ikinä ei oo kermaa, joten ikaffe tai ruokakerma toimii meillä :). Kiitos sulle luottoreseptistä! Kaisu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Tämä onkin helppo resepti pienten kanssa toteutettavaksi :)

      Poista
  84. Tää todellakin on maailman parasta��
    mä oon tehnyt tätä matalaan irtopohjavuokaan ja kuorruttanut tuorejuusto-tomusokeri kuorrutuksella.
    Tein eilen tästä gluteenittoman ja mahdottoman version,korvasin vehnäjauhot glut.jauhoseoksella ja kuohukerman kaurakermalla. Onnistu niin hyvin että syötiin koe kakku sillä istumalta�� kiitos hyvästä ohjeesta!��
    Terkuin Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lotta, tuo "porkkanapiirakan" kuorrute on itsellänikin käytössä banaanikakun kanssa, olen joskus leiponut niinkin, että halkaisen kakun ja levitän osan väliin ja loput päälle. Toimii hyvin!

      Gluteenittomana mullakin tähän resepti https://cebicinkeittio.blogspot.com/2020/05/gluteeniton-banaanikakku.html

      Poista
  85. Tein tämän ohjeen mukaan banaanikakkua. Toki heti piti vähän soveltaa ja tehdä kentakialaisen kakun kuorrute päälle. Ja avot sopi hyvin ja oli kyl tosi hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kuorrute vie kakun vielä uudelle ulottuvuudelle! On kyllä superherkkua noin :)

      Poista
  86. Pari viikkoa sitten tein ja onnistui loistavasti. Nyt on jälleen kakku uunissa. Vispikerma korvattu kermaviilillä ja voi pullo Oivariinillä. Ja laitoin myös vähän kardemummaa. Vehnäjauja 2 dl ja loppu perunajauhoja. Saas nähdä onnistuuko näillä muunnoksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvin on varmasti onnistunut näillä muutoksilla! Miekin tuunailen reseptiä milloin mitenkin, aina onnistuu, kun pitää vaan mittasuhteet samoina.

      Poista
  87. Miksi mun kakku meni rikki kumottaessa vaikka oli ollu yön yli jääkaapissa ja vuoka oli hyvin voideltu+jauhotettu. Oli tosi "märkä", muttei raaka silti ollenkaan.

    Maku on loistava, haluaisin saada vielä esittelykelpoisen yksilön kahvipöytään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvikakut kannattaa kumota ensimmäisen kerran n. 10 min uunistaoton jälkeen, jolloin se irtoaa helposti vuoasta. Mikäli kakun jättää kumoamatta vuokaan pitkäksi aikaa, jumahtaa kakku vuokaan ihan satavarmasti. Ja sen jälkeen kakku lautasella + kupu/paistovuoka päällä. Kakun kuuluu olla melkoisen mehevä, joten se lienee ollut kuten pitää.

      Poista
  88. Niin hyvä kakku, jo pelkkänä taikinanakin :D Ohje on mennyt jakoon muillekin ja ilmeisesti jäänyt heilläkin käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täähän on melkein parasta taikinana :D

      Poista
  89. Löysin ohjeen viime syksynä ja kyllä helpoin ja parhain kakku ohje,teen tätä vähintään 1xkk Kiitos ohjeen jakamisesta

    VastaaPoista
  90. Minä teen tämä ihana kakku kai olisiko nejäs kerta. Ja sisko innostui ja ja on jo monta kertaa tehnyt. Kiitos ohjeeasta!

    VastaaPoista
  91. Teen tätä säännöllisesti joko vehnä- tai kaurajauhoilla perheen keliaakikoille. Teen tosin yleensä sen mokkaversion, jonka löysin blogistasi. Ihanan helppo laiskalle leipojalle! Reseptiä kysytään aina :) Käytän ohjeeseen muuten 2-3 banaania, isoja vain kaksi, mutta pienempiä kolme. Tulee mehukasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Miekin olen reseptin kääntänyt gluteenittomaksi https://cebicinkeittio.blogspot.com/2020/05/gluteeniton-banaanikakku.html

      Poista
  92. No on kyllä paras mitä löytyy! Ihana kun ei tarvi heittää pois tummuneita löllöbanskuja. Tein variaation tänään: lisäsin säilykeananasmurskaa ja nam sentään, nehän kävi tähän vallan hyvin! Kokeilkaapa toisetkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei missään nimessä mustuneita banskuja pidä heittää pois, kun ne on tähän ihan parhaita :) Ananas sopii kakkuun tosi kivasti, hyvä kokeilu siellä!

      Poista
  93. Ananasta en olekaan kokeillut, täytyypä kokeilla. Tämä ohje kuuluu niihin harvojen reseptien valikoimaan, jotka on kulkeneet mulla printtinä mukana maailmalla, sillä kaikilla palmusaarilla ei netti toimi niin hyvin, tai on kallis, niin että paperille printattuna on varmempi. Kuohukermaa olen joutunut varioimaan, mm. kookoskermalla tai kermajauheella onnistuu hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! Hyvin toimii siis maailman äärissäkin tehtynä ja tuunattuna :)

      Poista
  94. Luotto-ohje ollut jo monta vuotta! Yleensä sovellan ja teen ilman kuohukermaa, joskus vähemmän voita ja/ sokeria. Levyllisen Pandan tummaa suklaata pilkottuna laitan lähes poikkeuksetta 👌🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Tässähän on jo kanssa alkuperäisestä vähennetty voin määrää reseptissä, sitä mutta vielä pystyy kieltämättä vähän nipistämään. Alkuperäisessä oli 200g :D

      Poista
  95. Paras kakku ikinä. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  96. Aina palaan tähän ohjeeseen :) Olen muokkaillut mieleni mukaan sekaan monenlaista: Kardemummaa, kookosta, suklaata... aina yhtä hyvä lopputulos. Toimii myös muffinsseina. Vuoan sijasta silikonisiin vuokiin ja täydellinen lopputulos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! Resepti on hyvä tuunauspohja kaikille kokeiluille :)

      Poista
  97. Teen usein tätä, monesti vähän muunnellen. Nyt tein kaksi annosta; puolet banaaneista korvasin raastetulla kesäkurpitsalla, maustin lisäksi ripauksella inkivääriä (ei kanelia), sitruunamehua, kookoshiutaleita ja ripaus suolaa. Hyvää tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa todella herkulliselta! Pitänee itsekin kokeilla kesäkurpitsalla :)

      Poista
  98. Onpa hyvää! Itse vähensin sokerin määrää ja laitoin banaania vähän reilummin koska koko idea banaanireseptin etsintään lähti isosta lähikaupasta löytyneestä tarjousbanaaniloodasta. Pitää joku kerta kokeilla myös suklaan/kaakaon lisäämistä reseptiin. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että on onnistunut isommallakin banskumäärällä! Suklaa ja kaakao toimii tässä kyllä todella hyvin :)

      Poista
  99. Hei, ties kuinka mones banaanikakku meni uuniin. Sokerin vähennän aina 2 dl. Lisäksi laitan kardemummaa. Aina on onnistunut ja hyvältä maistuu.

    VastaaPoista
  100. Täytyy vihdoin kommentoida, kun teen parhaillaan ties kuinka monetta kertaa banaanikakkua tällä ohjeella. Luotto-ohje jo vuosien ajan. Lisäsin tällä kertaa jälleen mustikkaa mukaan pakastimesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! Banaani ja mustikka sopiikin hyvin yhteen :)

      Poista
  101. Kiitos täältäkin ohjeesta! Todella hyvä ja helppo kakku. Keliaakikkona teen gluteenittomista jauhoista ja maistuu meillä kaikille. Kakku ei nouse kovin paljoa, vaan jää kosteaksi ja ihanan meheväksi. Juhliin olen kuorruttanut kakkua kentakilaisen kahvikakun kuorruteohjeella, se sopii tähän hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! Kuorrutus tekeekin tästä syntisen hyvää :) Olen myös kääntänyt reseptin gluteenittomaksi https://cebicinkeittio.blogspot.com/2020/05/gluteeniton-banaanikakku.html

      Poista
  102. Tämä on vieläkin paras banaanikakku resepti! Olen tehnyt tätä oikeasti jo yli 20 kertaa! Kiitos!!

    VastaaPoista
  103. Leivoin kaksi kakkua tänään ja molemmat eivät onnistuneet. En ymmärrä mikä oli vikana 🥺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, onpas ikävä kuulla! Syynä voi olla niin banaanien koko, paiston onnistuminen (tarpeeksi pitkään kannattaa malttaa paistaa, pinta saa tummua kunnolla) ja toisaalta, leipominen on aina kemiaa - mittaamisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Joskus voi helpottaa pienen jauhomäärän lisäys, jos tuntuu, että on liian vähän suhteessa muuhun.

      Poista
  104. Kiitos tästä mielettömän hyvästä reseptistä! Tämä on luotto-ohjeeni jo monen vuoden ajalta, aina ihmetellään miten osaan tehdä niin hyvää banaanikakkua ja sitä toivotaan ihan erikseen tekemään esim. nyt jouluksi ;) Ja parasta tässä on että tämän voi tehdä vaikka kuukautta eteenpäin istumaan kylmään ja sitä parempaa on kun vähän saa asoittua kylmässä. Suurin osa muista kahvipöydän kakuista kuivahtaa muutamassa päivässä. Tämä on ihan parasta, kannattaa kokeilla rohkeasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla, että kakku on löytänyt teillä paikkansa pöydästä :) On kyllä omakin suosikki ollut jo pienen ikuisuuden - ja varmasti taas jouluksi pitänee viimeistään leipoa.

      Poista
  105. Kiitos ohjeesta,onnistui hyvin,tein gluteenittomista jauhoista,laitoin 3dl ja uunin lämpötila 180 astetta,tunnin paistoin uunin alimmalla tasolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla! Tähän on kanssa blogissa gluteenittomaksi käännetty ohje https://cebicinkeittio.blogspot.com/2020/05/gluteeniton-banaanikakku.html

      Poista
  106. Tuli tosi hyvä kakku! Kiitos reseptistä!💕

    VastaaPoista