Ihanassa tahnassa maistuu tahini ja yrtit |
Rakastan erilaisia tahnoja, kastikkeita ja dippejä! Tähän soossiin tutustuin aikoinaan jollain Marttojen kokkauskurssilla, olisiko ollut joku Lähi-Itä tai kasvisruoka aiheena. Sen jälkeen olen tehnyt tätä useasti ja teimmepä tätä kerran kurssilaisten kanssa brunssikurssillakin uunituoreen leivän dippailuun.
n. 2 dl valmista kastiketta
1 dl vaaleaa tahinia (seesaminsiementahna)
2 valkosipulinkynttä
1 tl siirappia
1 sitruunan mehu
½ rku lehtipersiljaa
½ rku minttua
½ dl oliiviöljyä
2 rkl kylmää vettä (lisää tarvittaessa)
suolaa ja pippuria
Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen tai kutterin kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää vettä tarvittaessa. Jäähdytä ennen tarjoilua jääkaapissa. Tarjoa kastikkeena tai dippaile siihen leipää, kasviksia tai muita mieleisiä herkkuja.
Nam! Tämä on niiiiin hyvää! Kastike sopii hyvin myös kasvispihveille tai -pullille kastikkeeksi, mutta se käy niin salaatinkastikkeeksi kuin dippailuun. Todella herkkua, kokeile itse. Tahini on siis seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa, jossa on melko voimakas maku. Itse tykkään käyttää vaaleaa tahinia, joka myydään alaspäin kapenevassa purkissa esim. K-kaupassa ja Ässällä. Tahini antaa myös hummukselle sen ominaisen maun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti