Kahvi maustaa ihanan pehmeän juustokakun |
12 palaa
pohja
200 g keksejä/pipareita
100 g voita
mokkamousse
6 liivatelehteä
2 rkl vettä
½ dl tummaa rommia tai viskiä (vettä)
3 rkl pikakahvijauhetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 kananmunan valkuaista
2½ dl kuohukermaa
koristeeksi
suklaarouhetta
kuivattua ruiskukkaa
hopeakuulia
sokerimassahiutaleita
sitruunamelissaa tai minttua
tms
Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjan
väliin. Kauniin kakkureunan halutessasi voitele vuoan reunat voilla ja jauhota
tomusokerilla, kopauta ylimääräiset tomusokerit pois vuoasta. Murskaa pohjan
keksit cutterissa tai esim. perunasurvimella kattilassa. Sulata voi ja lisää se
keksimurskan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan
pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa kuohukerma napakaksi vaahdoksi pienessä kulhossa.
Vatkaa toisessa pienessä kulhossa valkuaiset puolen sokerimäärän kanssa kovaksi
kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa isossa kulhossa tuorejuusto ja loput sokerista
sekä vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna rommi tai viski ja liuota sen
joukkoon pikakahvijauhe. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5
minuutiksi. Liuota kuivaksi puristetut pehmenneet liivatelehdet 2
ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä ja anna jäähtyä hetki. Lisää tuorejuustoseokseen
rommi-kahviseos ja juokseva liivateseos ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti
vatkaten. Lisää joukkoon valkuaisvaahto varovasti nuolijalla nostellen parissa
erässä. Lisää viimeiseksi täytteen joukkoon kermavaahto nuolijalla nostellen ja
sekoita mousse tasaiseksi. Kaada mousse vuokaan kovettuneen keksipohjan päälle.
Tasoita pinta nuolijalla tai vuokaa pöytään kopauttelemalla. Anna kakun hyytyä
jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli. Irrota kakku varovasti
vuoasta, liu’uta se leivinpaperilta kakkuvadille ja koristele mieleiselläsi
tavalla. Tarjoile kakku jääkaappikylmänä.
Resepti on alun perin julkaistu Katja Bäcksbackan
Ruokatorstai leipoo – Helsingin Sanomien ruokasivujen parhaat leivontaohjeet
vuosien varrella –kirjassa. Joten suuret kiitokset vaan ihanasta reseptistä Hesarin suuntaan! Kakusta tuli ihanan pehmeää ja maukasta, kahvia saattaisin laittaa ehkä vielä hieman enemmänkin. Viskinä käytin Ron de Jeremyn spiced editionin rommia, joka sopi tähän oikein kivasti. Yleensä miun keittiöviinaksena toimii jokapaikanhöylä Jaloviina, mutta sen säästelen kohta alkavaan sinapinkeittoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti