Muhkeat amerikkalaiset pannukakut saavat seurakseen tietenkin vaahterasiirappia ja erilaisia marjoja tai hedelmiä. |
Suomalaiset letut ovat ihania, mutta eipä niille häviä yhtään myöskään amerikkalaiset muhkeat pannukakut. Leivinjauheella kohotettavat pienet lettuset tarjoillaan perinteisesti vaahterasiirapin kanssa ja halutessaan taikinaan voi upottaa myös suklaahippusia tai mustikoita. Vinkeimmät tavat tarjota amerikkalaisia pannukakkuja on lorauttaa päälle kunnolla vaahterasiirappia ja nostaa viereen rapeaksi paahdettua pekonia, sillä makean ja suolaisen liitto toimii aina! Näitä pannukakkuja paistoin pienelle brunssille, jolloin pöytään nostettiin myös munakasmuffinseja, vihanneksia, kasviksia, juustoja, leikkeleitä ja croissantteja.
n. 16 kappaletta
1 iso kananmuna
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus merisuolaa myllystä
1 rkl rypsiöljyä
voita paistamiseen
Vispaa kulhossa kananmunan rakenne rikki ja vatkaa joukkoon
loput ainekset. Anna taikinan tekeytyä hetki jääkaapissa. Kuumenna
annoslettupannu tai iso paistinpannu ja sulata sille voita. Kauho pannulle noin
puoli desilitraa taikinaa per pannukakku ja paista keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.
Pidä valmiit letut kuumina tarjoiluun asti uunin jälkilämmössä tai folion alla.
Tarjoile lisukkeena tuoreita marjoja ja hedelmiä, kuten mansikoita, mustikoita
ja kirsikoita sekä vaahterasiirappia. Halutessasi voit vatkata lisukkeeksi myös
kermavaahtoa tai kuutioida vaniljajäätelöä pieniksi paloiksi. Nosta pannukakut
tarjolle samaan aikaan pöytään muiden herkkujen kanssa.
Ah, niin makoisaa! Amerikkalaiset pannukakut ovat koostumukseltaan kuohkean "sienimäisiä" ja letunpalasella onkin helppo kaapia kaikki loput vaahterasiirapit lautaselta. Kaveriksi pilkoin tuoreita mansikoita ja kirsikoita, joskin kaloreita kaihtamattomat voivat vispata lisäksi vielä kermavaahtoa. Miun mielestä se ei ole kuitenkaan tarpeen, vaan siirappi ja marjat riittivät vallan mainiosti. Joskus olen käyttänyt amerikkalaisiin pannukakkuihin myös piimäpurkin jämät tai kermaviiliä, jolloin mausta tulee lievästi hapan. Pieni happamuus taittaa mukavasti lisukkeiden makeutta. Kannattaa varioida, kunhan vaan muistaa, että taikina saa olla melko paksua ja siinä tulee olla kunnolla kohotusainetta.
Resepti on julkaistu viikonlopun Karjalan Heilissä.
Kuvakaappaus Karjalan Heilin 11.7. näköislehdestä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti