1.5.2024

Timjamiskonssit

Timjami maustaa pikaleipäset

Skonssi tai teeleipä, rakkaalla pikkusuolaisella on monta nimeä. Nämä pienet leipäset valmistuvat alta aikayksikön ja ovat todella herkullisia vaikkapa iltapalana tai keiton lisukkeena. Tykkään laittaa teeleipätaikinoihin juustoa, näissä on yhtä suosikkiani eli mozzarella-emmantalia, mutta vaikkapa mustaleima-emmentalista saisi vielä maukkaamman. Timjami tai rosmariini sopii hyvin leipätaikinoihin, mutta myös perinteisemmät leipämausteet, kuten anis tai fenkoli.

8 palaa

2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl timjamia
1 dl mozzarella-emmentalraastetta
½ dl öljyä
2 dl maitoa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet, suola, timjami ja juustoraaste. Lisää nopeasti öljy ja maito. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. Jaa taikina kahdeksi keoksi pellille leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan pinnalle vähän vehnäjauhoja ja taputtele jauhojen avulla taikina pyöreiksi ohuiksi n. 20cm levyiksi. Jaa taikinapyörällä levyt neljään osaan. Paista uunissa keskitasolla tai hieman alempana n. 10 minuuttia tai kunnes skonssit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Tarjoa skonssit eli teeleivät lämpiminä tuorejuuston tai maukkaan levitteen kanssa.

Nyt löytyi taas arkiston aarre, joka kuvan leiman perusteella on jäänyt aikanaan bloggaamatta. Resepti on ollut mukana ainakin syksyn 2019 suolaisen leivonnan kurssillani. Nämä on kyllä niin hyviä ja valmistuvatkin nopeasti, kun kaapissa ei ole yhtään leipää tai on tarvis saada lämpimäisiä vaikkapa keiton tai salaatin kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti