|
Rockin varmasti kuvatuin juttu, iso rokkiteksti kuin Hollywoodissa konsanaan |
Terveisiä Ilosaarirockista! Kesän parasta viikonloppua vietetään parhaillaan ja kyse on tietenkin festareista, joita Joensuussa on vietetty jo yli 40 vuotta. Harmi, että täällä on satanut viimeisen kahden viikon aikana joka päivä, eikä viikonloppukaan täysin vedetön ole tähän mennessä ollut. Kuten olen ystävilleni todennut, satsaaminen kunnon sadetakkiin oli elämäni paras valinta. Sadetakki on ollut enemmän kuin tarpeellinen ja illan tullen se myös lämmittää. Turhaa tavaraa kun ei huvikseen halua mukana raahata, vaan keskittyy mieluusti rokkailuun. Vaikka festarit perinteisesti ovat musiikkijuhla, on se myös ruokajuhla. Onneksi viime vuosina festareilta on saanut muutakin ruokaa, kuin öljyä tihkuvia makkaraperunoita, vaikka niillekin on tilauksensa juhlaväen joukossa. Itse nautin viime vuonna rockissa
Villiviinin finediningista ja pikkukojujen antimista. Tälle vuodelle Ilosaarirock on panostanut erityisesti ruokapuoleen ja olipa kaikkea uutta ja kivaa tarjolla!
|
Ilosaarirockin mobiiliappsin briiffi lupasi hyvää! |
|
Kerubin Savu & Hiili -ravintolan menu |
Aloitimme festarit leppoisasti ruokaillen ja menimme testaamaan Villiviinin manttelinperijän eli Savu & Hiili -ravintolan antimet. Ravintolassa ruokailijat ohjattiin istumaan ja pöytiintarjoilu sujui ripeästi. Pihalla on terassikin, jossa on Kyrö Distilleryn tuotteita myynnissä, mutta epävakaan sään takia valitsimme rauhallisemman sisätilan. Alkupaloja valitettavasti ei ollut tarjolla ja itse olisin pientä lisänaposteltavaa kaivannut, kun aamupala jäi välistä.
|
Ruoaksi lähilihaa! |
Ruoaksi valitsin hiiligrillattua Black Angus -härkää, hiillostettua perunaa, bbq-kastiketta ja valkosipulista coleslawta. Annos oli oikein maukas ja liha erittäin hyvin mediumiksi grillattua, mutta kieltämättä annoskoko hintaan nähden oli vähän suolainen. Annoksessa oli käytetty lähialueen antimia ja luonnosta kerättyjä villiyrttejä. Iso plussa! Ruoan kanssa maistui hyvin Kyrö Distilleryn voittoisasta Napue-ginistä tehty tonic ja Ilosaarirockin nimikko-olut, Ice Beaver -panimon red ale -olut. Red ale oli oiva valinta lihan kanssa ja oluessa riitää makua reippaasti.
|
Grillattua savutofua |
Ystäväni nautiskeli ruoaksi grillattua savutofua, zaalouk-salaattia, Kerubin juureen leivottua leipää ja annoksen kruunasi valkosipulilla ja villiyrteillä maustettu jogurtti. Annoksen saisi myös vegaanina. Tuomio oli, että ruoka oli maistuvaa, joskin viime vuonna nauttimansa hampputofu-annos oli maukkaampi. Mutta kannattaa testata, hyvää oli ja tofussa oli makua. Salaatti potki mukavasti ja lämmitti vielä toistaiseksi viileässä säässä. Itse aion huomenna testailla vegemakuja, ellen jo tänään myöhemmin. Ilosaarirockissa on erittäin paljon tarjolla erilaista kasvisruokaa ja vegaanista ruokaa! Ystäväni lasista löytyy vastikään avatun paikallispanimo Honkavuoren vehnäolutta. Sain maistiaiset ja oli erittäin hyvää! Honkavuoren juomia kannattaa maistella ja niitä saa monesta marketistakin. Kannattaa viedä vaikka tuliaisina kotikonnuille!
|
Jäätelöä, glaseerattua mantelia ja suolakaramellia |
Jälkkäriä oli tietysti pakko saada ja itse valitsin suolakaramellin perusteella jälkkärikseni vanhanajan vaniljajäätelöä, glaseerattua mantelia ja Stolichnaya Salted Karemel -kastiketta. Annos oli kruunattu vielä nätillä kukkasella ja kun tarjoilijatar huomasi minun ottavan annoksista kuvia, hän vinkkasi vaihtamaan annosta seurueemme jäsenen kanssa, että saisin nätimmän kukan annokseen. Kiva juttu! Niinpä me vaihdoimme lennosta lautaset ja jatkoimme kuvailua. Tuo suolakaramellikastike oli järkyttävän hyvää! Taustalla näkyy toisen ystäväni annos, eli lähimansikkaa suklaasoossin kanssa. Emme ihan päässeet kastikkeesta jyvälle, se maistui sellaiselle lapsuudessa maistetulle kastikkeelle. Jotain maitotilkkaan sekoitetun kaakaojuomajauheen ja purkkisuklaakastikkeen sekoitusta ehkä? Kastike toimi kuitenkin hyvin makeiden mansikoiden kanssa.
|
Kyrö Distilleryn drinksubaari |
Kerubin tuplaravintoloiden pihaterassilla on Kyrön drinkkibaari, jossa häärää esikuntansa kanssa joensuulainen Kyrö brand ambassador Jussi Viljala. Jussin tekemä Napue tonic tulikin nautiskeltua ruoan kanssa. Vuosi sitten Ilosaarirockissa Napue sai paljon ihastuneita maistajia ja silloin tuli tietoon se, että Napue-gin on valittu maailman parhaaksi. Eikä syyttä. Onhan se nyt ihan järkyttävän hyvää! Tislaamon muitakin tuotteita oli tarjolla ja ehkäpä palaamme niiden pariin myöhemmin viikonlopun aikana. Kannattaa maistaa myös näitä tuotteita ja kuunnella tovi Jussin lennokkaita juttuja. Ryerye!
|
Hodarikoju |
Metelli-teltan luona on ehkä rokin söpöin ruokakoju, vanhaan pakettiautoon tehty hodarikioski. Kioskista kurkisteli hymyilevä myyjä, joka näytti peukkua ottaessani kuvan autosta. Pitäähän sitä rokissa olla vähän pilkettä silmäkulmassa kaikilla!
|
Local Bistron foodtruck |
Hodarikojun vastapäätä oli näyttävä laitos eli foodtruck. Kullalla silatun rekan myyntitiskin ääreen pääsi koristeellisia korkeita portaita pitkin ja rappusten päässä odotti iloiset joensuulaisen Local Bistro -ravintolan kokit. Yksi omistajista ja burgerinpaistajista on telkkaristakin tuttu huippukokki Risto Mikkola, jonka kanssa pääsin vaihtamaan jo perjantaina muutaman sanasen. Lupasin mennä myöhemmin viikonloppuna maistamaan burgereita, joita oli valittavana joko polvijärveläisellä lähilihalla täytettynä tai vegeversiona maa-artisokkaa. Tuo jälkimmäinen houkuttaa erityisesti. Tästä lisää myöhemmin!
|
Rokin pääkadun ruokakojuja |
Päälavan edustalla olevalla "rokin pääkadulla" on ruokakojujen pitkä rivistö, josta löytyy purtavaa moneen makuun. On useampaa sorttia burgereita, Pizzapoikien pizzaa, meksikolaista, vietnamilaista, muurinpohjalettuja, thaikkua, perinteistä festariruokaa grillilautasista kebabiin ja vaikka mitä! Annokset saa nopeasti ja heti rokin auettua alkoi kojuille jo muodostuakin jonoa. Herkulliset tuoksut valtasivat nenän ja uskon, että jokaiselle festarivieraalle löytyy varmasti mieleistä syötävää.
|
Kyyttöjuustoburgeri |
Ehkä mielenkiintoisin ja eniten ennakkoon mielenkiintoani herättänyt koju kuuluu kainuulaiselle Minimeijerille. Minimeijeri tarjoaa perinnereseptillä tehtyä kyyttöjuustoa ruiskuorten välissä tai tortillalättyyn kääräistynä. Vasemmalla on mustikkamajoneesia ja oikealla nokkospestoa. Tämä menee kanssa ehdottomasti testiin! Juustoa on kuulemma myynnissä Helsingissä kolmessa paikassa ja Kajaanissa. Tämä koju löytyy lähiruokakojujen kohdalta, Rentolavan läheisyydestä.
|
Big D's BBQ and Wings |
Get some! Ei savua ilman Davidin burgerikojua. Ehtaa jenkkiburgeria tarjottuna loistavalla palvelulla löytyy kaupungista rokin aikaan kolmesta paikkaa: Niskakadun kivijalkaravintolasta, rokin ruokapääkadulta ja Linnunlahden camping-alueelta. Puulämmitteisessä grillissä tirisee tuhdit burgeripihvit ja pekonikasat. Niin toimivaa! Ja melkein vierestä löytyy sitten outokumpulaisen Vuonoksen jäätelön jäätelökioski, josta saa rokin maukkaimmat jädet. Kyllä vatsa lepää! Ja tässä tosiaan on vain pieni pintaraapaisu koko festarin ruoka- ja juomatarjonnasta, joten kannattaa itse käydä tutustumassa eri vaihtoehtoihin. Lippujakin taitaa vielä saada!
Tällä välin kun tuhersin blogikirjoitusta mediakeitaalla, päätti Stam1na keikkansa, Vesala aloitti esiintymään Rentolavalla ja aurinko paljastui synkkien pilvien takaa. Nyt kirmaan etsimään ystäviäni ja churrokojua, nauttimaan festaritunnelmasta ja auringosta. Herkullista festariviikonloppua! Ja lisää festaritunnelmaa löytyy Instagramin puolelta, seuraa #JNSfood, #ilosaarirock, #kesänparasviikonloppu ja tietenkin meikäläistä @cebicinkeittio!
(Kuvat on otettu kännykällä, pahoittelen kuvanlaatua...)
|
Terkuin Hanna |