tag:blogger.com,1999:blog-5977480405598248600.post4349133078432713350..comments2024-03-26T20:36:26.139+02:00Comments on Cebicin keittiö: Raparperikeikauskakkucebichttp://www.blogger.com/profile/04347460818784108032noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-5977480405598248600.post-19499166807288589942016-12-09T10:55:09.500+02:002016-12-09T10:55:09.500+02:00Voisikohan olla tämä?? ET-lehden sivuilta vuodelta...Voisikohan olla tämä?? ET-lehden sivuilta vuodelta 2010:<br /><br />Laiskan akan raparperipiirakka<br /><br />raparperin paloja<br />kaneliakardemummaa (jos tykkää sen mausta)<br />raesokeria<br />0,5 dl sokeria<br />1 muna<br />1 dl perunajauhoa<br />0,75- 1 dl juoksevaa margariinia<br />1 tl vaniljasokeria<br />1 rkl sitruunamehua tai -esanssia (voi jättää poiskin)<br /><br />Huom! Tästä ohjeesta tulee halkaisijaltaan 24 cm:n vuoka tai n. 20cmx24 cm vuokallinen<br />1Laita pellin päälle leivinpaperi ja peitä pohja runsaasti raparperilla ja ripsottele paloille kanelia, kardemummaa ja raesokeria. Laita uuniin(180C) pehmenemään taikinan teon ajaksi.<br />2Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen sulanut margariini,vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sekoita leivinjauhe perunajauhoon ja lisää se sähkövatkaimen 1 nopeudella vatkaten sekaan. Voit laittaa siivilän läpi,jos pelkäät paakkuja. Itse en viitsi seulaa käyttää eikä paakkuja tule.<br />3Kaada taikina nauhana raparperien päälle. Ei haittaa vaikka hiukan raparperiä pilkistää taikinan seasta. Taikina vain nipin napin peittää raparperit. Paista 10-15 min eli kullankeltaiseksi.Valmistuu nopeaan. (Jos eka piirakasta tulee maullesi liian kostea eli haluat kosteutta pois, voit rivistää seur. kerralla raparperipaloille seulan läpi peruna-tai maissijauhoa tai lusikoida raparperinestettä pois ennen taikinan kaatoa-pakastetut raparperit vetisempiä kuin tuoreet). Älä polta. Pane kahvi tippumaan ja nauti vanijakastike tai jäätelö kyytimiehenä kahvin kanssa.<br />Vinkki: myös omena hillo sopii sokerin sijaan makeutta antamaan raparperin palojen päälle. Se myös tasaa happamuutta.<br />Anonymousnoreply@blogger.com